Over Ons

JHV Tools produceert volhardmetaal schachtfrezen en diamantfrezen voor de bewerking van alle voorkomende materialen. JHV Tools heeft zich met name gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige snijgereedschappen voor de bewerking van hout- en plaatmateriaal, kunststoffen, aluminium en composiet materiaal. Wij maken daarbij gebruik van de aller modernste CNC slijp- en meettechnologie waardoor wij in staat zijn 24 uur per dag onderscheidende freesgereedschappen te produceren voor u.

Naast gebruik van de optimale hardmetaalkwaliteit voor het te bewerken materiaal zijn alle gereedschappen op verzoek van standtijd verhogende coatings te voorzien. Voor alle gereedschappen zijn op verzoek snijgegevens beschikbaar. Voor het bepalen van het voor u juiste gereedschap en de juiste snijgegevens dient u rekening te houden met:

– De uit te voeren bewerking (axiale en radiale afname)
– Bepaling snijsnelheid in afhankelijkheid van te bewerken materiaal, gekozen frees en snijomstandigheden
– Bepaling toerental aan de hand van snijsnelheid en gereedschapdiameter
– Bepaling aanzet per tand (bepaald door de belastbaarheid van de snede, spaanruimte, slijtage en vrijkomende krachten
– Hierna berekening voeding door middel van toerental, aantal tanden en aanzet per tand. Zie hiervoor onderstaande formule’s.

Let op: de berekende waarde zijn richtwaarden. Er zijn allerlei factoren die deze waarden in de praktijk kunnen beïnvloeden (werkstukopspanning / gereedschapopspanning / snijgeometrie / type coating / afwerkingseisen werkstuk / vermogen
machine / maximaal beschikbare toerental etc.)

Speciaal gereedschap
JHV produceert naast ons standaard programma ook volhardmetaal gereedschap op maat. Door middel van aanlevering
tekening/schets of precieze specificatie van frees of uit te voeren bewerking ontvangt u gereedschap naar uw specifieke wensen.

Cirkelzagen en Zund snijplottermessen
Bent u op zoek naar een Freud cirkelzaag? Een cirkelzaag voor hout, een hoogwaardige diamantfrees, een zwaluwstaartfrees of een Variplan mes voor het Variplan Systeem? Neem dan een kijkje bij Veldman Slijptechniek, daar vind u een groot assortiment aan cirkelzaagbladen. Ook voor het slijpen van cirkelzagen of Trespa messen bent u bij Veldman Slijptechniek aan het juiste adres. Daarnaast leveren wij een uitgebreid assortiment Wirutex gereedschap.

Op zoek naar een hoogwaardig Zund mes voor de snijplotters van Zund? Veldman Slijptechniek heeft een groot assortiment Zund plottermessen in de webshop welke eenvoudig en voordelig online besteld kunnen worden.